Impact van tijdelijke Corona-werkloosheid op aanvullend pensioen

Afgelopen week is er een wetsvoorstel gestemd in de Kamer om de pensioenopbouw en overlijdensdekking in geval van tijdelijke werkloosheid ten gevolge van COVID-19 verder te zetten. Dit wetsvoorstel heeft ook een impact op sectorplannen. Het wetsvoorstel is er gekomen op initiatief van de verzekeringssector die heeft voorgesteld om tijdens een periode van tijdelijke werkloosheid ten gevolge van COVID-19 de groepsverzekering verder te zetten. De bijdragen blijven verschuldigd door de werkgevers (en werknemers als er ook werknemersbijdragen zijn) terwijl dit normaal bij tijdelijke werkloosheid niet het geval is, tenzij de werkgever anders beslist. Zij kunnen ook uitstel van betaling vragen.

Ontwerp fiscaal art 9 55K1174001

55K1159005_wetsvoorstel voortzetting dekkingen pensioen, overlijden, invaliditeit en hospitalisatie tijdens corona-werkloosheid_2020.04.30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.