Advies nr. 26 van de Commissie voor Aanvullende Pensioenen

In sommige gevallen is het toegestaan om de overfunding van een aanvullend pensioen over te dragen en “een andere sociale bestemming” te geven. Wegens gunstige beursresultaten of te hoge bijdragen in het verleden is het immers mogelijk dat in het financieringsfonds van de groepsverzekering of in het pensioenfonds er meer assets zijn dan strikt noodzakelijk in vergelijking met de minimum reserves. Deze overfunding kan niet terugkeren naar de werkgever, maar kan volgens de wet wel gebruikt worden voor “een andere sociale bescherming”.

De Commissie voor Aanvullende Pensioenen spreekt zich nu uit wat dient te verstaan onder “een andere sociale bescherming”.

Advies nr. 26 van de Commissie voor Aanvullende Pensioenen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.